Blogoverzicht

Het verhaal van een startende ondernemer: Robert Jan Kortooms

22/07/2020

Studentondernemers voor, tijdens en na COVID-19

Vandaag maken we kennis met Robert Jan Kortooms. Hij deelt zijn kennis, ervaringen en tips die hij heeft opgedaan tijdens het oprichten van zijn onderneming als freelance commentator.

1. Wat is de naam van je onderneming en wat is je missie?

Mijn onderneming staat op mijn eigen naam - ik ben freelance commentator van gametoernooien. Het doel van mijn onderneming is om het hoogste niveau te bereiken op vlak van esports commentating, door te breken op internationaal niveau en op de grootste esports stages staan.

2. Wie of wat heeft je over de lijn getrokken om de onderneming te starten?

Voor mij was het een geval van noodzaak. Ik moest een onderneming hebben om facturen te kunnen opstellen.

3. Wat is je fijnste ervaring als ondernemer?

Voor mij is het fijnste van alles de events zelf, als ik achter de desk sta als commentator. Het meemaken van de toernooien, de spelers live bezig kunnen zien, de energie van een evenement zelf. Dat is echt een unieke en superleuke ervaring.

4. Wat is het meest onverwachte dat je hebt meegemaakt als ondernemer?

Toen ik werd verteld dat ik een productie moest doen van 20:00 tot 06:00. Dit was een productie op Los Angeles tijd - iets wat ik niet meteen zag aankomen. Het was een hele uitdaging maar we hebben het wel tot een goed einde kunnen brengen!

 

Hou nog altijd de voeten op de grond! Evalueer of jouw idee/onderneming iets is waar echt een mogelijkheid/vraag naar is, ga dit ook polsen bij ervaren ondernemers die je misschien kent. Maar durf tegelijkertijd wel er voor te gaan als je vertrouwen hebt in je eigen idee.

 

5. Waar wil je over 5 jaar staan?

Op de stage van een gigantisch evenement zoals Intel Extreme Masters - om daar dan commentator te zijn zou fantastisch zijn. Het is echt een einddoel omdat een evenement zoals Intel Extreme Masters het grootste is in de hele scene.

6. Welke kwaliteiten, kennis en/of ervaring vind je vandaag belangrijk in je ondernemerschap?

Toewijding gecombineerd met flexibiliteit. Als ondernemer moet iemand volledig bereid zijn om ergens met volle overtuiging voor te gaan en daar ook bij te blijven. Maar daarnaast ga je allerhande uitdaging tegenkomen. Daarvoor moet je flexibel kunnen zijn en goed mee kunnen omgaan.

7. Welke gouden raad heb je als jonge ondernemer voor andere jongeren met ambitie, en met twijfels, om te starten?

Hou nog altijd de voeten op de grond! Evalueer of jouw idee/onderneming iets is waar echt een mogelijkheid/vraag naar is, ga dit ook polsen bij ervaren ondernemers die je misschien kent. Maar durf tegelijkertijd wel er voor te gaan als je vertrouwen hebt in je eigen idee.

8. Heb je de afgelopen 2 maanden problemen ondervonden door COVID-19? Hoe ga je om met deze sitautie?  

Natuurlijk zijn alle evenementen afgelast. Ik kijk alvast uit naar de heropstart!

Volg Robert Jan zeker op Twitter om op de hoogte te blijven van zijn werk! 

 

Zit je met vragen rond ondernemerschap of wil je wat informatie rond dit thema? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Pitch Please of StudentStartUP!

Schrijf je in voor

onze nieuwsbrief

gebruiksvoorwaarden
Gelieve akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
Inschrijven
Bedankt! Vanaf nu blijf je op de hoogte van alle Pitch Please events zoals uitdagende challenges, inspirerende praatcafé's, awardshows en andere creatieve gebeurtenissen.