Blogoverzicht

Het verhaal van een startende ondernemer.

21/03/2018

7 dagen, 7 vragen, 
7 jonge ondernemers.

 

Vandaag brengt JURN MEISTERS zijn verhaal. Hij heeft vorig jaar de eerste grote stap gezet naar het ondernemerschap en deelt nu graag zijn ervaring en tips die hij heeft opgedaan bij zijn onderneming: LASER SHAPING.

 

1. Wat is de naam van je onderneming en wat is je missie?

Laser Shaping is een onderneming die nog maar sinds dit jaar is opgestart en voortkomt uit een schoolproject van vorig jaar. Laser Shaping is gespecialiseerd in het laser cutten en graveren van gepersonaliseerde producten zoals sleutelhangers, lichtborden en onderzetters maar de mogelijkheden zijn nog veel breder.


2. Wie of wat heeft je over de lijn getrokken om de onderneming te starten?

Doordat het schoolproject vorig jaar al goed ging en ik nu ook meer tijd heb omwille van een rustig lessenrooster ben ik er verder mee gegaan. Thuis en op school heb ik ook heel veel hulp gehad om de nodige stappen te zetten om op te starten. Het motiveert altijd meer als je ondersteund wordt. 

 

3. Wat is je fijnste ervaring als ondernemer?

Het fijnste vind ik wel het sociale aspect. Ik kom met mensen in contact uit diverse sectoren waar ik eigenlijk nooit mee in contact zou gekomen zijn. Ik lever de projecten ook altijd zelf aan bij de klant waardoor je hen persoonlijk ontmoet en contacten opbouwt. Zo kom je ook op interessante plaatsen terecht.


4. Wat is het meest onverwachte dat je hebt meegemaakt als ondernemer?

Dat er veel mensen mij benadert hebben om iets te laten laseren omdat iemand hun doorverwezen heeft naar mij dus dat is wel fijn dat er goede mond op mond reclame is. 

 

Probeer het gewoon. Later ga je er misschien niet meer aan beginnen en ga je spijt hebben.

 

5. Waar wil je over 5 jaar staan?

Ik zou graag mijn eigen lasermachine hebben zodat ik niet meer afhankelijk ben van anderen. Dit zou de productiviteit veel verhogen en het zou me de kans geven om te groeien. 

 

6. Welke kwaliteiten, kennis en/of ervaring vind je vandaag belangrijk in je ondernemerschap?

Dit vind ik een moeilijke vraag omdat ik zelf nog maar net bezig ben. Maar als je gemotiveerd bent in wat je doet komt de rest zelf wel.

 

7. Welke gouden raad heb je als jonge ondernemer voor andere jongeren met ambitie, en met twijfels, om te starten? 

Ik zou hen adviseren om het gewoon zeker te proberen. Later ga je er misschien niet meer aan beginnen en ga je spijt hebben. Daarbij is het ook heel voordelig om als student al op te starten en je krijgt er ook een goede begeleiding bij. 

 

 

Voor meer informatie over Laser Shaping, neem zeker een kijkje op zijn Facebookpagina!

 

 

Zit je met vragen rond ondernemerschap of wil je wat informatie rond dit thema? 
Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Pitch Please of StudentStartUP!

Schrijf je in voor

onze nieuwsbrief

gebruiksvoorwaarden
Gelieve akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
Inschrijven
Bedankt! Vanaf nu blijf je op de hoogte van alle Pitch Please events zoals uitdagende challenges, inspirerende praatcafé's, awardshows en andere creatieve gebeurtenissen.