Blogoverzicht

Het verhaal van een startende ondernemer.

20/03/2018

7 dagen, 7 vragen, 
7 jonge ondernemers.

Vandaag maken we kennis met TIM VERVOORT. Hij deelt zijn kennis en tips uit de ervaring die hij heeft opgedaan tijdens het oprichten van zijn bedrijf 'Party Locator'.

1. Wat is de naam van je onderneming en wat is je missie?

Mijn bedrijf heet Party Locator, een feestdatabank waar je een overzicht krijgt van alle evenementen in heel België.

 

2. Wie of wat heeft je over de lijn getrokken om de onderneming te starten?

Toen ik een hyperlocale nieuwswebsite over Hasselt ontwikkelde tussen 2013 en 2015 was de meest gestelde vraag “wat is er allemaal te doen in de stad?”. Om op die vraag een antwoord te bieden heb ik toen een eenvoudige applicatie ontwikkeld die de fuiven in Hasselt bundelde. Dit idee is verder uitgegroeid naar een evenementendatabank over heel Limburg. Toen ik op de UHasselt in contact kwam met Els van StudentStartUP wees ze mij op het potentieel van Party Locator. Uiteindelijk is Party Locator uitgegroeid tot de grootste evenementendatabank van België. Momenteel wijzen veel medestudenten en ondernemers mij op de financiële mogelijkheden van de feest applicatie en werk ik op basis van hun frisse suggesties een ondernemingsplan uit.

 

3.Wat is je fijnste ervaring als ondernemer?

Als jonge ondernemer vind ik het ongelofelijk tof om met veel nieuwe mensen in contact te komen en mijn netwerk verder uit te breiden.

 

4. Wat is het meest onverwachte dat je hebt meegemaakt als ondernemer?

Toen ik vier jaar geleden op het idee kwam om een evenementen zoekmachine te ontwikkelen dacht ik nooit dat het concept zou uitgroeien tot zo een groot en krachtig platform. Wat toen technisch onmogelijk leek gaat nu praktisch vanzelf (mede dankzij de inzichten die ik verkrijg tijdens mijn studierichting Informatica op de universiteit). Daarnaast hebben de suggesties van Els, medestudenten en StartIt@KBC mij aan het denken gezet om alle mogelijke pistes te onderzoeken. Ik had nooit verwacht dat een eenvoudige webapp zoveel potentieel zou hebben.

 

GA HELEMAAL VOOR JE IDEE, ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN DIE ER ZIJN EN KOM IN CONTACT MET VELE NIEUWE MENSEN DIE JE VERDER KUNNEN INSPIREREN OM VAN JOUW IDEE OF ONDERNEMING EEN SUCCES TE MAKEN.

 

5. Waar wil je over 5 jaar staan?

Over vijf jaar zou ik de gebruikersaantallen graag exponentieel gegroeid zien. Tegen dan hoop ik een werkend businessplan te hebben waarin organisatoren en bedrijven gericht kunnen adverteren binnen het Party Locator platform en dat gebruikers hun nachtleven intuïtief kunnen organiseren via de app.

 

6. Welke kwaliteiten, kennis en/of ervaring vind je vandaag belangrijk in je ondernemerschap?

Ik ben nog maar net begonnen met ondernemen en merk nu al dat het enorm belangrijk is om flexibel te zijn. Je moet kunnen inspelen op de noden en wensen van potentiële klanten (of gebruikers) om ze nieuwsgierig te maken naar jouw product. Tenslotte denk ik dat het ook belangrijk is om in contact te komen met veel nieuwe mensen en je netwerk te laten groeien. Het is dankzij de tips van vele mensen dat Party Locator het digitale platform is geworden dat het nu is en dat (hopelijk) nog verder zal groeien.

 

7. Welke gouden raad heb je als jonge ondernemer voor andere jongeren met ambitie, en met twijfels, om te starten? 

Graag geef ik jongeren met een passie om te ondernemen hetzelfde advies dat men mij altijd geeft; ga helemaal voor je idee, ontdek de mogelijkheden die er zijn en kom in contact met vele nieuwe mensen die je verder kunnen inspireren om van jouw idee of onderneming een succes te maken.

 

Bezoek zeker de website en facebook van Party Lactor voor meer informatie en de leukste evenementen!

 

Zit je met vragen rond ondernemerschap of wil je wat informatie rond dit thema? 
Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Pitch Please of StudentStartUP!

Schrijf je in voor

onze nieuwsbrief

gebruiksvoorwaarden
Gelieve akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
Inschrijven
Bedankt! Vanaf nu blijf je op de hoogte van alle Pitch Please events zoals uitdagende challenges, inspirerende praatcafé's, awardshows en andere creatieve gebeurtenissen.