Blogoverzicht

Het verhaal van een startende ondernemer.

19/03/2018

7 dagen, 7 vragen,
7 jonge ondernemers.

Voor de WEEK VAN DE MOGELIJKHEDEN stellen we 7 jonge ondernemers voor. We starten de week met MATHIES GIELEN. Deze jonge ondernemer stelt zijn bedrijf Mag-it voor en deelt hierbij zijn ervaring, kennis en tips voor toekomstige ondernemers!

1. Wat is de naam van je onderneming en wat is je missie?

Mag-it, webdesign en development. Als freelancer streef ik met Mag-it ernaar om degelijke websites te leveren die niet duur zijn.

 

2. Wie of wat heeft je over de lijn getrokken om de onderneming te starten?

Enerzijds mijn toenmalige werkgever, Karel Renckens voor wie ik vanaf mijn 17de als programmeur aan de slag ging.  Dankzij hem leerde ik veel over webdevelopement alvorens ik mijn studies informatica aanvatte. Na bijna 4 jaar doe ik nog steeds projecten voor hem. Maar nu wel als freelancer.

Anderzijds dankzij mijn ouders die zelf ook een bedrijf hebben, en mij gemotiveerd hebben om de stap naar het ondernemen te zetten. Weliswaar met de afspraak dat mijn studies even belangrijk zijn.

 

3.Wat is je fijnste ervaring als ondernemer?

Mijn fijnste ervaring als ondernemer is iedere keer als ik een project binnen de afgesproken tijd tot een goed einde kan brengen. Ook als ik achteraf kan zien dat een website veel bezocht wordt geeft dit mij erg veel voldoening.

 

GRIJP AL DE KANSEN DIE JE AANGEBODEN WORDEN EN GELOOF IN JEZELF!

4. Wat is het meest onverwachte dat je hebt meegemaakt als ondernemer?

Het meest onverwachte is hoeveel ik ondertussen ben kunnen groeien binnen het bedrijf waar ik ooit begon als een jobstudent. Toen ik bij 1oksolutions begon kende ik zelf nog amper iets van programmeren, ondertussen leid ik binnen dit bedrijf 2 andere programmeurs.

 

5. Waar wil je over 5 jaar staan?

Over vijf jaar hoop ik al even in het bezit te zijn van mijn master diploma. En verder ga ik kijken welke kansen ik aangeboden krijg. Maar ik hoop alvast om dan mijn freelance activiteiten te kunnen uitbreiden.

 

6. Welke kwaliteiten, kennis en/of ervaring vind je vandaag belangrijk in je ondernemerschap?

Ik denk dat veruit één van de belangrijkste vaardigheden binnen het ondernemerschap communicatie is. Een goede communicatie is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat ik mij op zelfde golflengte kan stellen als mijn klanten. Ook voor het krijgen van nieuwe opdrachten speelt een goede communicatie een grote rol. Ook vind ik de gedrevenheid en passie voor mijn vak heel belangrijk. 

 

7. Welke gouden raad heb je als jonge ondernemer voor andere jongeren met ambitie, en met twijfels, om te starten?

Grijp al de kansen die je aangeboden worden en geloof in jezelf! Als student ondernemer vind ik de ervaring die ik hier uit haal veel belangrijker dan op korte tijd veel geld verdienen.

 

https://www.mag-it.be

https://www.facebook.com/MagITwebdevelopment/

 

Zit je met vragen rond ondernemerschap of wil je wat informatie rond dit thema?
Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met PitchPlease of StudentStartUP!

Schrijf je in voor

onze nieuwsbrief

gebruiksvoorwaarden
Gelieve akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
Inschrijven
Bedankt! Vanaf nu blijf je op de hoogte van alle Pitch Please events zoals uitdagende challenges, inspirerende praatcafé's, awardshows en andere creatieve gebeurtenissen.