Blogoverzicht

Het verhaal van een startende ondernemer

24/06/2020

 

Studentondernemers voor, tijdens en na COVID-19

Tijdens de lockdown was er weinig mogelijk, maar toch zag Annelore Broux mogelijkheden in deze vreemde periode. Als oprichtster van MONX KOFFIEKLETS vertelt ze ons welke ervaringen ze heeft opgedaan in het proces, deelt ze tips voor toekomstige jonge ondernemers en vertelt ze hoe zij zich heeft beziggehouden tijdens de lockdown.

1. Wat is de naam van je onderneming?

Monx Koffieklets

2. Wie of wat heeft je over de lijn getrokken om de onderneming te starten?

De zaakvoerder van de koffiebranderij Monx: Jan Kuppers en Student StartUp: Matthias Reygel.

3. Wat is je fijnste ervaring als ondernemer?

Zelfstandig bezig zijn, uw eigen creatieve ideeën kiezen, uit mijn comfortzone stappen, nieuwe uitdagingen aangaan, doen wat ik graag doe!

4. Wat is het meest onverwachte dat je hebt meegemaakt als ondernemer?

Positief onverwacht: Interview met Sjiek magazine! Negatief onverwacht: nog niet echt gelukkig moeten meemaken. Het is allemaal met vallen en opstaan.

Als je iets wilt, moet je er hard voor werken. Daarbij is het vooral belangrijk dat je het graag doet!

5. Waar wil je over 5 jaar staan?

Over 5 jaar hoop ik mijn eigen idee 'goldbrew' - Specialty Coffee zakjes op de markt te hebben in Vlaanderen. Hopelijk mag ik de komende 5 jaar ook nog veel kennis en ervaring op doen om nog sterker in mijn schoenen te kunnen staan.

6. Welke kwaliteiten, kennis en/of ervaring vind je vandaag belangrijk in je ondernemerschap?

Netwerken uitbouwen, meedoen aan wedstrijden, pitchen, lezingen... hebben er voor gezorgd dat ik meerdere stappen in het ondernemen heb durven zetten.

7. Welke gouden raad heb je als jonge ondernemer voor andere jongeren met ambitie, en met twijfels, om te starten?

Ik zit ook sowieso nog met veel onzekerheden, maar ik ben heel blij waar ik nu sta. Als je iets wilt, moet je er hard voor werken. Daarbij is het vooral belangrijk dat je het graag doet! Steeds klein beginnen en ook meningen van andere mensen vragen. Blijf niet te lang twijfelen en ik zou zeggen gewoon doen! Je leert er altijd uit!

8. Heb je de afgelopen 2 maanden problemen ondervonden door COVID-19? Hoe ga je om met deze sitautie?

Er konden helaas geen koffiekletsen georganiseerd worden, dus heb ik me deels bezig gehouden met nieuwe ideeën. Toch wou ik iets doen, maar wist niet goed hoe en wat. Daarom ben ik begonnen met mini vlogs 'KOFFIEKLETSEN MET ANNELORE', waarbij ik het ondernemen uitleg, mijn ervaring, ideeën...in 10 weken tijd. Dit was heel spannend!

Bezoek zeker de Instagrampagina van Monx Koffieklets om up to date te blijven en ga ook eens langs op Annelore haar Instagrampagina voor haar mini vlogs :'koffiekletsen met Annelore'.

 

Zit je met vragen rond ondernemerschap of wil je wat informatie rond dit thema? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Pitch Please of StudentStartUP!

Schrijf je in voor

onze nieuwsbrief

gebruiksvoorwaarden
Gelieve akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
Inschrijven
Bedankt! Vanaf nu blijf je op de hoogte van alle Pitch Please events zoals uitdagende challenges, inspirerende praatcafé's, awardshows en andere creatieve gebeurtenissen.