Blogoverzicht

Het verhaal van een startende ondernemer

17/06/2020

Studentondernemers voor, tijdens en na COVID-19

 

Door COVID-19 leek de wereld even stil te staan, maar dit was niet het geval bij Isabelle Gillis. Als oprichtster van STUDIO ISA vertelt ze ons welke ervaringen ze heeft opgedaan in het proces, deelt ze tips voor toekomstige jonge ondernemers en vertelt ze hoe zij zich heeft beziggehouden tijdens de lockdown.

1. Wat is de naam van je onderneming?

STUDIO ISA

2. Wie of wat heeft je over de lijn getrokken om de onderneming te starten?

Ik ben altijd al creatief geweest. Ik maak graag dingen met mijn handen en ik heb een mode opleiding gevolgd voor ik begon aan mijn studie interieurarchitectuur aan de UHasselt. Het prikkelde om zelf mijn eigen zaak te beginnen, om zelf creaties te maken.

3. Wat is je fijnste ervaring als ondernemer?

Het mooie aan ondernemen is dat je zelf kan kiezen welke richting je uit gaat. Je bent volledig vrij om je eigen ding te doen en je eigen keuzes te maken.

4. Wat is het meest onverwachte dat je hebt meegemaakt als ondernemer?

Het is niet echt onverwacht, maar het is moeilijk om jezelf op de kaart te zetten.

 

Het mooie aan ondernemen is dat je zelf kan kiezen welke richting je uit gaat. Je bent volledig vrij om je eigen ding te doen en je eigen keuzes te maken. 

 

5. Waar wil je over 5 jaar staan?

Hoe mijn eigen zaak er zal uitzien, dat kan ik nu nog niet voorspellen. Het staat allemaal nog in zijn kinderschoenen en kan dus nog veel kanten op. Kies ik ervoor om mijn eigen modemerk op te richten of ga ik patronen ontwerpen, als grafisch designer, misschien wel van kleding, of ga ik me focussen op het geven van workshops? Ik wil nu nog geen richting vastleggen. De toekomst zal zelf wel uitwijzen waar ik naartoe ga. Ik hoop dat ik dan gewoon gegroeid ben, als persoon en in mijn onderneming.

6. Welke kwaliteiten, kennis en/of ervaring vind je vandaag belangrijk in je ondernemerschap?

Het is belangrijk om niet op te geven als het niet van in het begin vlot loopt. Je leert oplossingen zoeken en jezelf te promoten. Het is een kans om jezelf te ontplooien.

7. Welke gouden raad heb je als jonge ondernemer voor andere jongeren met ambitie, en met twijfels, om te starten?

Aan iedereen die het voelt kriebelen om zelf je ideeën te gaan uitwerken. Zeker doen! Niet twijfelen. Maar wie niet waagt, niet wint. Alle begin is moeilijk. Laat je hier niet door neerhalen. Blijf doorzetten, dan kom je er wel.

8. Heb je de afgelopen 2 maanden problemen ondervonden door COVID-19? Hoe ga je om met deze sitautie?

Ik ben dadelijk begonnen met het maken van mondmaskers en deze online te gaan verkopen. De vraag was er en hier heb ik op ingespeeld.

 

Zit je met vragen rond ondernemerschap of wil je wat informatie rond dit thema? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Pitch Please of StudentStartUP!

Schrijf je in voor

onze nieuwsbrief

gebruiksvoorwaarden
Gelieve akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
Inschrijven
Bedankt! Vanaf nu blijf je op de hoogte van alle Pitch Please events zoals uitdagende challenges, inspirerende praatcafé's, awardshows en andere creatieve gebeurtenissen.