Blogoverzicht

Het verhaal van een startende ondernemer.

24/03/2018

7 dagen, 7 vragen,   
7 jonge ondernemers.

Op dag 6 brengt SATENIK VARDAZARYAN haar verhaal. Als zelfstandige visagiste richtte ze het gelijknamige SATENIK VARDAZARYAN MUA op en vandaag deelt zij haar ervaringen en tips met jullie.


1. Wat is de naam van je onderneming?

Satenik Vardazaryan MUA ( Zelfstandige visagiste ) 

 

2. Wie of wat heeft je over de lijn getrokken om de onderneming te starten?

Van kleins af aan ben ik heel creatief geweest en tijdens mijn puberteit ben ik op zoek gegaan naar iets waarin ik mijn creativiteit kwijt kon. Naarmate ik ouder werd, begon ik te experimenteren met make-up. Ik merkte dat ik het leuk vond om mensen op te maken en dat ik er ook talent voor had. Ik zocht continu inspiratie bij andere make-upartiesten, dit heeft mij uiteindelijk gestimuleerd om de stap te zetten naar een zelfstandige make-upartiest.

 

3. Wat is je fijnste ervaring als ondernemer?

Mijn fijnste ervaring als ondernemer is dat ik elke keer in contact kom met verschillende soorten mensen. Daarnaast geeft het me ook een boost wanneer ik herkend word door hetgeen ik doe. Ook heb ik als zelfstandige de vrijheid om dingen te doen op mijn manier.

 

4. Wat is het meest onverwachte dat je hebt meegemaakt als ondernemer?

Het meest onverwachte dat ik heb meegemaakt is iets wat heel recent is gebeurd. Ik werd namelijk een aantal weken geleden opgebeld door de manager van een heel bekende Armeense artiest (Sirusho). Zij kwam in België optreden en mij wrd gevraagd of ik haar enkele dagen kon opmaken voor zowel fotoshoots als het concert. Het was een hele leuke ervaring  die me ook meer naamsbekendheid heeft bezorgd. Ook heb ik recent een deelneemster van Temptation Island mogen opmaken (Yasmine Pierard).

 

Zoek iets dat je leuk vindt, word hier goed in, stel doelen op voor jezelf en werk heel hard om je doelen te bereiken.

 

5. Waar wil je over 5 jaar staan?

Ik zou graag over een aantal jaar een eigen salon willen hebben, dat als basisplaats dient voor mijn dienstverlening. Wanneer ik doorga zoals ik nu bezig ben is dit ook haalbaar. Daarnaast zou ik mijn dienstverlening ook willen uitbreiden over de landsgrenzen, om te beginnen de Benelux. 

 

6. Welke kwaliteiten, kennis en/of ervaring vind je vandaag belangrijk in je ondernemerschap?

De basis is goed weten wat je wilt. Wanneer je dit weet, kan je de acties uitstippelen om dit te bereiken. Wees flexibel om tussentijds bij te sturen. Voer je acties uit met veel overtuiging en probeer je te onderscheiden van je concurrenten. 

 

7. Welke gouden raad heb je als jonge ondernemer voor andere jongeren met ambitie, en met twijfels, om te starten?

Zoek iets dat je leuk vindt, word hier goed in, stel doelen op voor jezelf en werk heel hard om deze doelen te bereiken. 

 

 

Voor meer informatie over SATENIK VARDAZARYAN MUA of wil je beroep doen op haar werk? Bezoek dan zeker haar Instagram en Facebook!


Zit je met vragen rond ondernemerschap of wil je wat informatie rond dit thema? Aarzel dan zeker niet om contact oSATp te nemen met Pitch Please of StudentStartUP!

Schrijf je in voor

onze nieuwsbrief

gebruiksvoorwaarden
Gelieve akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
Inschrijven
Bedankt! Vanaf nu blijf je op de hoogte van alle Pitch Please events zoals uitdagende challenges, inspirerende praatcafé's, awardshows en andere creatieve gebeurtenissen.