Blogoverzicht

Het verhaal van een startende ondernemer.

23/03/2018

7 dagen, 7 vragen,  
7 jonge ondernemers.

Vandaag vertellen JEFF LUYTEN en MICHEL SEQUARIS ons meer over de (virtuele?) wereld van jonge starters! Ze brengen hun ervaringen en tips die ze hebben opgedaan via hun onderneming UNCANNY, een startup met een passie voor Virtual Reality.

 

1. Wat is de naam van je onderneming en wat is je missie?

Uncanny is een startup met een passie voor immersieve media. Onze klanten zijn bedrijven die gebruik willen maken van virtual- of augmented reality, maar daarvoor niet de nodige expertise of middelen hebben. Wij zorgen dat de ervaringen van onze klanten hun doel bereiken door samen met hen in het creatieve proces te stappen van ontwerp tot implementatie.

 

2. Wie of wat heeft je over de lijn getrokken om de onderneming te starten?

We hebben ons eerste grote project binnengehaald nog voor we een onderneming waren. Cacao Barry was op zoek naar een team om een virtual reality ervaring te maken en implementeren op beurzen in Europa en dit zijn wij geworden. Het was mijn vennoot Michel die me in het begin overtuigde om hier mee in te stappen. Na die eerste beurs, nu bijna anderhalf jaar geleden, zagen we dat er vanuit de  bedrijfswereld veel belangstelling was. Een onderneming starten was op deze moment de logische volgende stap. 

 

3. Wat is je fijnste ervaring als ondernemer?

De emoties zien die onze ervaringen bij mensen oproepen. Voor één van onze projecten werken we samen met een agency en een zorgcentrum waarbij we bejaarde mensen de kans geven om via virtual reality terug te keren naar plaatsen uit hun verleden.  Als je maanden aan een project werkt en uiteindelijk de (soms intense) reacties van mensen hierop meemaakt dan is dit al een beloning op zich.

 

4. Wat is het meest onverwachte dat je hebt meegemaakt als ondernemer?

De manier waarop Uncanny is ontstaan. Het is niet dat we op een dag zijn wakker geworden met de intentie een onderneming te starten. Als we nu terugkijken naar het parcour dat we het afgelopen jaar hebben afgelegd en de klanten waarmee we al hebben samengewerkt dan is dat het meest onverwachte. Kansen boden zich aan en we hebben deze genomen en we hebben het ons nog geen moment beklaagd.

 

Als je de wil hebt om te leren kan je kennis of ervaring opdoen terwijl je bezig bent. Ondernemen is niet altijd gemakkelijk en kan soms stresserend zijn, maar als je doorzet en niet blijft steken in frustraties is de beloning des te groter.

 

5. Waar wil je over 5 jaar staan?

Dit is in onze sector extra moeilijk om te zeggen aangezien veel zal afhangen van hoe virtual- en augmented reality een plaats krijgen in onze maatschappij. Zoals de beeldtaal tussen theater en video compleet verschillend is, spreekt ook virtual reality een compleet andere taal. Uncanny wil meewerken aan het ontdekken van de grammatica en woordenschat van deze taal. Graag willen we over vijf jaar kunnen terugkijken en vaststellen dat we een blijvende bijdrage hebben geleverd door innoverende content te creëren.

 

6. Welke kwaliteiten, kennis en/of ervaring vind je vandaag belangrijk in je ondernemerschap?

De wil om te leren en doorzettingsvermogen. Bepaalde kwaliteiten zijn inherent aan een persoonlijkheid: je kan deze tot op zekere hoogte aankweken, maar vaak heb je het of je hebt het niet. Als je de wil hebt om te leren kan je kennis of ervaring opdoen terwijl je bezig bent. Ondernemen is niet altijd gemakkelijk en kan soms stresserend zijn, maar als je doorzet en niet blijft steken in frustraties is de beloning des te groter. 

 

7. Welke gouden raad heb je als jonge ondernemer voor andere jongeren met ambitie, en met twijfels, om te starten?

Gewoon doen! Zeker als je jong bent. Als jonge ondernemer ben je vrij van de verplichtingen en verantwoordelijkheden die eraan zitten te komen naarmate je ouder wordt. Je moet geen huis afbetalen of gezin onderhouden. Het ergste dat er kan gebeuren is dat je onderneming niet van de grond komt en wat startkapitaal verliest, maar de ervaring die je opdoet is het meer dan waard. 

 

 

Wil je meer te weten komen over Uncanny? Bezoek ze op hun website, Facebook of volg ze op Instagram!

 

 

Zit je met vragen rond ondernemerschap of wil je wat informatie rond dit thema? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Pitch Please of StudentStartUP!

Schrijf je in voor

onze nieuwsbrief

gebruiksvoorwaarden
Gelieve akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
Inschrijven
Bedankt! Vanaf nu blijf je op de hoogte van alle Pitch Please events zoals uitdagende challenges, inspirerende praatcafé's, awardshows en andere creatieve gebeurtenissen.