Blogoverzicht

Het verhaal van een startende ondernemer: Tim Vervoort

15/07/2020

Studentondernemers voor, tijdens en na COVID-19

Vandaag maken we kennis met Tim Vervoort. Hij deelt zijn kennis, ervaringen en tips die hij heeft opgedaan tijdens het oprichten van zijn bedrijf 'Potvos'.

1. Wat is de naam van je onderneming en wat is je missie?

Potvos - Plezante bedrijfsvideo's maken / Oldtimerritten (eenmanszaak).

2. Wie of wat heeft je over de lijn getrokken om de onderneming te starten?

Meerdere gesprekken met Els Huysman van StudentStartUP (UHasselt & PXL), mede-studentondernemers en Ann Simons van Wingmen.

3. Wat is je fijnste ervaring als ondernemer?

Wanneer een project wordt afgeleverd en de klant laaiend enthousiast is, dat geeft toch wel een vertrouwenspost!

4. Wat is het meest onverwachte dat je hebt meegemaakt als ondernemer?

Het Limburggevoel en de samenhang tussen ondernemers. Iedereen helpt elkaar graag en staat open om advies en tips te geven. Zo nam bijvoorbeeld Ann Simons van Wingmen het Potvos-verhaal en de studio onder haal vleugels..

Gewoon beginnen! Je zou verbaasd zijn hoeveel steun je krijgt van de mensen rondom jou. Gaat het mis, dat is niet erg, maar dan kun je je achteraf niets verwijten dat je het niet geprobeerd hebt.

 

5. Waar wil je over 5 jaar staan?

Een eigen opname studio en een vast team van drie personen.

6. Welke kwaliteiten, kennis en/of ervaring vind je vandaag belangrijk in je ondernemerschap?

Jezelf verkopen, zowel online als offline. Netwerken met anderen en potentiële hulp vinden.

7. Welke gouden raad heb je als jonge ondernemer voor andere jongeren met ambitie, en met twijfels, om te starten?

Gewoon beginnen! Je zou verbaasd zijn hoeveel steun je krijgt van de mensen rondom jou. Gaat het mis, dat is niet erg, maar dan kun je je achteraf niets verwijten dat je het niet geprobeerd hebt.

8. Heb je de afgelopen 2 maanden problemen ondervonden door COVID-19? Hoe ga je om met deze sitautie?  

Voor zowel de videoproductie als de oldtimerritten zijn alle aanvragen van 2020 geannuleerd. Na twee maanden lockdown komen de eerste aanvragen binnen voor na de coronacrisis, maar hier staan nog geen data op. Ik merk dat vele bedrijven nu sterker willen inzetten op videoproductie en dit vooral in huis willen maken. Daarom probeer ik mijn businessplan om te vormen, zodat ik op kortetermijnadvies op maat en afwerking van door hun opgenomen materiaal kan aanbieden. Daarnaast zie ik nog een markt om nog meer webinars en online cursussen te produceren en vooral daarop te gaan inzetten. Voor de video zie ik het goed komen, maar in een andere vorm: meer informatievideo's dan promovideo's. De oldtimerritten zullen vanzelf wel terugkomen eens de lockdown wordt opgeheven.

 

Voor meer informatie over Potvos kan je terecht op hun website.

 

Zit je met vragen rond ondernemerschap of wil je wat informatie rond dit thema? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Pitch Please of StudentStartUP!

Schrijf je in voor

onze nieuwsbrief

gebruiksvoorwaarden
Gelieve akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
Inschrijven
Bedankt! Vanaf nu blijf je op de hoogte van alle Pitch Please events zoals uitdagende challenges, inspirerende praatcafé's, awardshows en andere creatieve gebeurtenissen.