Blogoverzicht

Geen mop: zonder diploma aan de top

10/02/2017

Voor alle duidelijkheid: stay in school boys and girls! Maar moest het toch mislopen, weet dan dat de grote der internet-aarde stinkend rijk zijn geworden zonder diploma op zak. 10 inspirerende voorbeelden!

1. Matt Mullenweg

De eerste stenen van het blogplatform WordPress werden gelegd door deze Mullenweg. Hij richtte Automattic op, het bedrijf achter Wordpress dat vandaag nog verschillende succesvolle formats telt en zo goed is voor maar liefst 16% van het totale web.

1. Mark Zuckerberg

No words needed.

3. David Karp

Karp mocht zich op 16-jarige leeftijd al Product Manager noemen bij urbanBaby, een internetforum voor ouders. Daarnaast richte hij de blogsite tumblr op wat vandaag de 9de meest bezochte website in de VS is. Tot op heden heeft David Karp nog steeds zijn middelbaar diploma niet behaald.

4. Stacey Ferreira

De enige vrouw in dit imposante lijstje. Samen met haar broer richtte ze in het middelbaar MySocialCloud op, waarmee je o.a. door één vingerklik op verschillende websites tegelijk kan inloggen. Ze is er tevens in geslaagd om zakenman Richard Branson te overtuigen om te investeren in hun project en met succes.

5. Daniel Ek

Daniel Ek was er vroeg bij. Op zijn 14e had hij zijn eerste bedrijf al opgericht en twee jaar later was hij al ingenieur bij Google. Op 19-jarige leeftijd werd Ek de medeoprichter van het populaire Spotify. Deze muziekstreamingdienst telt momenteel wereldwijd meer dan 32 miljoen betalende abonnees.

6. Evan Williams

Williams staat mee aan de wieg van één van de grootste blogplatformen: Blogger. Dit werd al snel opgekocht door Google waardoor Williams mee verhuisde maar bijna onmiddellijk het schip verliet om podcastingbedrijf Odeo op te starten. Uit dit project vloeide al snel Twitter waar hij later ook CEO van werd. Medium, een blogplatform, is zijn huidige project.

7. Sahil Lavingia

Enkele weken hield Lavingia het uit op de schoolbanken. Hij ruilde de schoolomgeving voor een job als hoofdontwikkelaar en officieell tweede werknemer van Pintrest. Een jaar later verliet hij de onderneming om zijn eigen bedrijf Gumroad op te starten, een website die surfers de mogelijkheid biedt om alles te delen zoals een blogpost of liedje.

8. Arash Ferdowsi

Na drie jaar besloot Arash dat hij genoeg kennis had vergaard om zijn eigen project op te starten, genaamd Dropbox. Deze clouddienst wordt nu wereldwijd door honderden miljoenen mensen gebruikt. Op 27-jarige leeftijd stond Ferdowsi al tussen de lijst van multimiljonairs.

9. Zach Sims

Zach Sims zei zijn studie vaarwel om zijn eigen bedrijf Codecademy op te starten. Deze website maakt het voor iedereen mogelijk om te leren coderen. Na enkele jaren werd dit platform in meer dan 200 verschillende landen gebruikt door meer dan een miljoen gebruikers. Ook Richard Branson geloofde in dit concept en investeerde mee.

10. Pete Cashmore

De nieuwswebsite ‘Marshable’, waar bericht wordt over het belang van digitale innovatie en de manier waarop dit soort innovatie mensen over de hele wereld versterkt en inspireert, is een initiatief van de Schot Pete Cashmore. Op 19-jarige leeftijd richtte hij de website op en vandaag kent zijn website meer dan 20 miljoen unieke bezoekers per maand.

 

 

Bron: businessinsider.com

Schrijf je in voor

onze nieuwsbrief

gebruiksvoorwaarden
Gelieve akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
Inschrijven
Bedankt! Vanaf nu blijf je op de hoogte van alle Pitch Please events zoals uitdagende challenges, inspirerende praatcafé's, awardshows en andere creatieve gebeurtenissen.