25 APR.

ADRES:
Campus Diepenbeek, UHasselt, Gebouw D
UUR:

19:45 Ontvangst

20:00 Welkom

20:10 Lezing Luk Dewulf

21:25 Vragenronde

21:40 Receptie
Ik kies voor mijn talent


Gelukkig en zelfverzekerd zijn. Dat wenst toch iedereen? Maar hoe kan je dit als student zelf bereiken en welke rol kan je omgeving (zoals je ouder, broer/zus, vriend/in, docent, leerkracht, begeleider) … hierbij spelen?

Jijzelf als student, maar ook je ouders zijn van harte welkom op deze lezing en zij kunnen ook bijleren over hun eigen talenten.

 

LUK DEWULF

 

Luk Dewulf is pedagoog van opleiding en beoogt het onderwijs, organisaties en het bedrijfsleven te inspireren en te ondersteunen om het talentgericht denken te integreren.

Hij wil het belang van talenten bij jongeren en volwassenen benadrukken en toont hierbij aan hoe invloedrijk de ontwikkeling van je talenten is voor jouw toekomst en geluk. En hoe je ook kunt ondernemen op je talent. 
Dit alles in een samenleving die vaak voornamelijk kijkt naar tekorten, waarin ontzettend veel kinderen en jongeren worden gelabeld vanuit een stoornis of gebrek. 

In zijn rijk geïllustreerde lezing vertrekt hij vanuit zijn boek “Ik kies voor mijn talent” en geeft een antwoord op onder meer volgende vragen:

  • wat is talent?
  • hoe kan je talent al op jonge leeftijd ontdekken en herkennen?
  • hoe kan je als ouder/familie, leraar/docent of begeleider context creëren waarin elk talent zich gezien en uitgedaagd voelt?
  • welke vaardigheden zijn nodig om meer uit je talent te halen?
  • wat kan je doen met datgene waar iemand echt niet goed in is?
Focus op de sterktes van jongeren en wat ze kunnen, in plaats van te kijken naar waar ze minder sterk in zijn. Want tenslotte is niemand perfect. En door te doen waar je goed in bent, laad je niet alleen voortdurend je batterijen op, het bezorgt je ook een positief zelfbeeld, meer veerkracht en zelfvertrouwen.

Schrijf je in voor

onze nieuwsbrief

gebruiksvoorwaarden
Gelieve akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden
Inschrijven
Bedankt! Vanaf nu blijf je op de hoogte van alle Pitch Please events zoals uitdagende challenges, inspirerende praatcafé's, awardshows en andere creatieve gebeurtenissen.